Relatie tussen grijswaarden en helderheid van het LED-display

De relatie tussen grijswaarden en helderheid van het LED-display

Om te weten   de relatie tussen grijswaarden en helderheid van het ledscherm, moeten we eerst weten wat het ledscherm grijswaarden en ledschermhelderheid is.

De relatie tussen grijswaarden en helderheid van het LED-display

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           Het grijsniveau van het LED-display kan ook de helderheid van het LED-display worden genoemd. Grijsniveau wordt ook middellijn genoemd. Het wordt voornamelijk gebruikt om foto's over te zetten. Er zijn 16 niveaus, 32 niveaus en 64 niveaus. Het maakt gebruik van matrixverwerking om de pixels van het bestand te verwerken in 16, 32 en 64 niveaus. Het beeld is duidelijker. Of het nu gaat om monochroom, twee kleuren, full colour LED-weergave, om een ​​afbeelding of animatie weer te geven, het is noodzakelijk om de verlichtingssterkte aan te passen van elke LED die de pixel vormt, en de mate van fijnheid van de aanpassing is wat we meestal de graduatie noemen.

                     Er zijn twee manieren om het grijsniveau van het LED-display te regelen: de ene is om de stromende stroom te veranderen en de andere is pulsbreedtemodulatie. 1. Wijzig de stroom die door de LED stroomt. Over het algemeen zorgt de LED-buis ervoor dat de continue werkstroom ongeveer 20 mA is. Naast de verzadiging van de rode LED, is de andere LED-grijswaarden in principe evenredig met de stroom die erdoorheen stroomt; de andere methode is om de visuele traagheid van het menselijk oog te gebruiken, met behulp van de pulsbreedte. De modulatiemethode wordt gebruikt om grijsschaalbesturing te implementeren, dat wil zeggen om periodiek de breedte van de lichtpuls te wijzigen, zolang de periode van herhaalde verlichting kort genoeg is, voelt het menselijk oog niet dat de verlichtende pixel trilt.
   Aangezien pulsbreedtemodulatie geschikter is voor digitale besturing, in vandaag ' s wijdverbreid gebruik van microcomputers om LED-display-inhoud te bieden, bijna alle LED-displays gebruiken pulsbreedtemodulatie om grijsniveaus te regelen.

                     Het LED-besturingssysteem bestaat meestal uit drie hoofdonderdelen: de hoofdbedieningskast, de scankaart en de display-regeleenheid. De hoofdbedieningskast haalt de helderheidsgegevens van elke laag pixels op van de videokaart van de computer en wijst de gegevens vervolgens opnieuw toe aan meerdere scanborden, die elk verantwoordelijk zijn voor het besturen van meerdere rijen (kolommen) op de LED display en elke rij (kolom) Het displaybesturingssignaal van de bovenste LED wordt verzonden in seriële modus. Er zijn momenteel twee manieren om displaybesturingssignalen serieel te verzenden.

                     Een daarvan is om het grijsniveau van elk pixelpunt op de scankaart te regelen, de scanplaat ontleedt de grijswaarde van elke rij pixels uit de besturingskast en zet vervolgens de inschakelsignalen van elke rij LED's in een puls achter elkaar het formulier. Ga naar de bijbehorende LED om te controleren of deze brandt. Deze methode gebruikt minder apparaten, maar de hoeveelheid serieel verzonden gegevens is groter omdat elke pixel 16 pulsen met 16 grijsniveaus vereist tijdens een herhaalde verlichtingsperiode, waarvoor 256 grijsniveaus vereist zijn. 256 pulsen, als gevolg van de werkfrequentielimiet van het apparaat, zorgen over het algemeen ervoor dat het LED-display 16 grijsniveaus bereikt.


                     Ten tweede is er een pulsbreedtemodulatie. De seriële overdracht van het scanbord is niet het schakelsignaal van elke LED, maar een 8-bit binaire grijswaarde. Elke LED heeft zijn eigen pulsbreedtemodulator om de verlichtingstijd te regelen. In een periode van herhaalde belichting vereist elk pixelpunt dus slechts 4 pulsen in grijstinten met 16 niveaus en slechts 8 pulsen in grijstinten met 256 niveaus, wat de seriële transmissiefrequentie aanzienlijk vermindert. Met deze methode om de gradatie van de LED te regelen, is het handig om gradatiecontrole met 256 niveaus te implementeren.

De relatie tussen grijswaarden en helderheid van het LED-display

                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  LED-display grijswaarden en LED-displayhelderheid is een van de belangrijke parameters van het product. Om het LED-display beter te gebruiken, is het noodzakelijk om de relatie tussen grijswaarden en helderheid van het LED-display te begrijpen.

           Kent u de relatie tussen grijswaarden en helderheid van het LED-display nu?  

De relatie tussen grijswaarden en helderheid van het LED-display

Het delen van deze post:

Stuur ons een e-mail

Werktijd :
8:00-20:00(Beijing tijd)
Fax :
13430820213
Telefoon :
13430820213(Verwerkingstijd)
E - :
sales@forever3-led.com
Factory Adres :
3e verdieping, complex gebouw, JiaTeLi High Tech Park, Shiyan, Bao \ 'an District, Shenzhen
contact us